Chat with us, powered by LiveChat

De bästa emulatorerna för retrohanddatorer

The Best Retro Handheld Emulators
The Best Retro Handheld Emulators

Tidigare inlägg

I det här avsnittet kommer vi att titta på äldre bidrag som har lagts åt sidan för att göra plats för nyare och bättre emulatorer för retrohanddatorer. Men gör inga misstag, om du kan hitta dem är de fortfarande fantastiska handhållna enheter i sig!

RG351MP

RG351MP är perfekt för dig som bara bryr dig om PS1-spel och tidigare.

Vad är det för något?

RG351MP kan betraktas som svanesången i den tredje generationen av ANBERNIC retrohanddatorer, och kombinerar flera väl mottagna egenskaper i en enda enhet.

Den första av dessa två egenskaper är den karakteristiska 4:3, 640×480 displayen på RG351V. Detta bildförhållande möjliggör pixelperfekt skalning av de allra flesta retrotitlar. Under den period då de flesta plattformar som den här handenheten kan emulera släpptes var nämligen 4:3-bildförhållandena normen.

Den andra välkända egenskapen är metallskalet på RG351M. Även om metallskal gör enheten något tyngre, ger de en övergripande ”premium”-känsla till enheten.

Den sista funktionen som överförts från äldre versioner är designen med dubbla microSD-kort. Istället för att kräva att allt ska finnas på ett microSD-kort är det möjligt att dela upp operativsystemet och spelsamlingarna på separata kort, vilket gör det enklare att hantera.

SoC:n som används i RG351MP är RockChip RK3326, vilket innebär att fram till den 5:e generationens konsoler är prestandan nästan perfekt över hela linjen. När den 5:e generationen har nåtts är det bara emulering av Playstation 1 som i stort sett är problemfri. Andra plattformar är oftast ospelbara (Dreamcast/Saturn) eller bara spelbara på en spel-för-spel-basis (N64).

Märkligt nog är PSP-emulering också förvånansvärt stabil (jämförbar med N64).

Om du vill veta mer om denna storslagna final för de 351 emulatorerna för retrohanddatorer kan du läsa vår recension av RG351MP eller köpa en RG351MP från DroiX idag.

Vad vi gillar!

  • En skarp 4:3-skärm möjliggör pixelperfekt skalning av de allra flesta retroplattformar.
  • Metallskal av hög kvalitet med tyngdkänsla.

Vad vi inte gillar!

  • Inget inbyggt Wi-Fi vilket innebär att du behöver en dongel.
  • Det är lite sent – med nästa ”generation” av handdatorer precis runt hörnet.

RG351V

RG351V är unik bland sina bröder tack vare sin vertikala formfaktor.

ANBERNIC RG351V är den tredje enheten i Anbernics tredje generation av handhållna retro-emulatorer. Den mest slående egenskapen är dess unika formfaktor (jämfört med RG351P och RG351M).

RG351V har en vertikal layout till skillnad från sina samtida motsvarigheter. Med en 640×480, 4:3 display placerad ovanför kontrollerna. Detta ger en annan känsla för ergonomi som kanske inte passar så bra för vissa personer beroende på deras preferenser.

Precis som RG351P och RG351M har RG351V samma Rockchip RK 3266 SoC. Den kan alltså spela många av samma titlar. Men 4:3-skärmen gör att den kan utnyttja skärmen bättre i allmänhet, eftersom den är mer kompatibel med ett bredare utbud av retrokonsoler.

RG351V har också en välkommen återkomst av det dubbla SD-kortssystemet som sågs i RG350-generationen. Så att du enkelt kan hantera dina firmware- och spelsamlingar separat.

Precis som 351M har den också inbyggt Wi-Fi, vilket eliminerar behovet av en USB-wi-fi-dongle.

Sammantaget anser vi att RG351V är en av de bästa retrohanddatorer som finns tillgängliga. Tack vare kombinationen av ett överkomligt pris.

För att lära dig mer om denna otroliga retro-handdator uppmuntrar vi dig att kolla in vår RG351V-recension! Dessutom kan du ta en titt på några av de bästa RG351 anpassade firmware för att verkligen förbättra din upplevelse med den här enheten!

Vad vi gillar!

  • 4:3-displayen är perfekt för retrospel.
  • Två kortplatser för microSD-kort!
  • Inbyggt Wi-Fi eliminerar behovet av dongel.

Vad vi inte gillar!

  • Saknar en andra analog spak. Inte nödvändigt, men ändå en skam.

GameForce Chi

Gameforce Chi är ett intressant alternativ till

Vad är det för något?

GameForce Chi är skapad av en nykomling på marknaden för retrohanddatorer, med det passande namnet ”GameForce” – denna ovanligt snygga handdator kom ut på marknaden i mitten av 2021.

Även om den fick ett positivt mottagande, förbisågs den tyvärr på grund av att marknaden redan var kraftigt mättad med en mängd olika RK3326-handdatorer vid den tiden. Det fanns helt enkelt inte mycket utrymme för den att göra några större framsteg.

Men det betyder inte att den är sämre än sina konkurrenter! När det gäller prestanda är GameForce Chi lika bra som vilken Rk3326-handdator som helst. Njut av nästan perfekta hastigheter i allt från PS1 och tidigare. Med N64- och PSP-emuleringar som är skakiga och Saturn/Dreamcast och senare som är mestadels ospelbara.

GameForce Chi har också en högkvalitativ 480p IPS-skärm med 4:3-förhållande, vilket gör denna retrohanddator perfekt för trogen emulering av alla klassiska spel.

Om du vill veta mer om denna retrohanddator kan du läsa vår recension. Du kan också köpa en GameForce Chi från DroiX idag!

Vad vi gillar!

  • Visuellt distinkt, lekfull design.
  • 4:3-utjämning!
  • Officiellt stöd av EmuELEC.

Vad vi inte gillar!

  • Brist på knappar… Ingen L3/R3 eller volymhjul/rocker.
  • Anlände till en redan mättad marknad

Retroid Pocket 2

Retroid Pocket 2 är en utmärkt Android-handdator för spel på budget.

Vad är det för något?

Retroid Pocket 2 är en ovanlig handhållen enhet i många avseenden. Först och främst är den en av de få handdatorer i sitt utgivningsfönster som har Android-operativsystemet, istället för det traditionella proprietära eller Linux-baserade retrohanddatorn med öppen källkod.

För det andra avviker den från RockChip SoC och använder istället en Cortex-A7. Även om den verkliga prestandan är slående lik den hos RK3326, utan några betydande fördelar eller nackdelar som är värda att notera.

Eftersom enheten kör Android har du redan tillgång till ett antal mogna, optimerade emulatorer direkt från start. Med mer som kan läggas till när du vill (notera dock att Play Store är inaktiverat som standard, eftersom det kan vara resurskrävande på enheter med låg specifikation).

En extra cool sak som Retroid Pocket 2 retro handheld emulator kan göra är att streama spel via Steam Link eller liknande applikationer, vilket gör att den tekniskt sett kan ”spela” spel långt över sin vikt (med förbehållet att det finns en liten fördröjning i inmatningen).

Retroid Pocket 2 finns också i en mängd olika färger, vilket gör den till en utmärkt present till syskon, eftersom alla kan ha sitt eget unika utseende.

Läs vår recension eller köp ett exemplar idag!

Vad vi gillar!

  • Android! Har tillgång till ett brett utbud av emulatorer direkt från start.
  • Många olika färger gör den till en utmärkt present till flera personer samtidigt.
  • Retroid OS är användbart för nybörjare inom retrospel.

Vad vi inte gillar!

  • Brist på digitala knappar – detta är dock mest vår preferens.
  • Android UI kan vara lite trögt.

RG300X

Vad vi gillar!

  • En dubbel nostalgisk upplevelse, med stämningsfulla färger och en separat påminnande form.
  • Det är den första ANBERNIC-handdatorn med (mini-)HDMI-utgång på länge.

Vad vi inte gillar!

  • Chipset är något föråldrat.
  • Glansig yta innebär att den är en fingeravtrycksmagnet.
  • Start/Select-lysdioderna är något onödiga.

Vad är det för något?

RG300X är en udda handhållen enhet som lanserades mellan RG351V och RG351MP. Den första emulatorn för retrohanddatorer på länge som använder Ingenics JZ42770-chipset. Något som hade använts i den tidigare generationen av ANBERNIC-handdatorer.

Med det äldre chipsetet följer en prestandaförlust jämfört med 351-familjen. Playstation 1-emulering är i stort sett perfekt, men allt från samma generation eller nyare fungerar inte.

Den lägre prestandan kommer i kombination med ett lägre pris, vilket gör det till en mer kostnadseffektiv present till en nörd eller gamer i ditt liv.

En extra cool funktion hos RG300X är möjligheten att – via en mini-HDMI-port – överföra enhetens bildskärm till en större TV eller monitor. Detta är en funktion som tyvärr saknades under hela 351-generationen.

För mer information om denna retrohanddator, kolla in vår recension. Du kan också köpa en idag från DroiX!


RetroFlag GPI-väska

RetroFlag GPI-fall Frontal vy
RetroFlag GPI Case – Frontal vy

Vad vi gillar!

  • En mycket nostalgisk design som är omedelbart igenkännlig vid första anblicken.
  • Enhetens DIY-karaktär gör den till ett trevligt kort teknikprojekt för både unga och gamla.
  • Patronsystemet är verkligen coolt!

Vad vi inte gillar!

  • Inte särskilt kraftfull.
  • Nostalgi övervinner inte en brist på ergonomi – det finns en anledning till att man gick vidare från designen i framtida iterationer.

Vad är det för något?

RetroFlag GPI Case är unikt bland de andra erbjudanden som finns här. Den är i sig inte en handhållen speldator. Det är snarare ett skal som är utformat för att användas med Raspberry Pi Zero och Raspberry Pi Zero W. Som är två mycket små enkortsdatorer som används i en mängd olika applikationer.

En sådan tillämpning råkar vara spel. Raspberry Pi Zero-serien är tillräckligt kraftfull för att hantera plattformar fram till 16-bitars-eran. Utöver det blir saker dock snabbt ospelbara.

Det som utmärker RetroFlag GPI-väskan är helt enkelt dess design. Och alla spelare som ens är lite insatta i mediets historia bör omedelbart kunna identifiera det som en hyllning till Game Boy. Den drivs till och med av AA-batterier!

För att montera enheten (eftersom den inte levereras förmonterad) ansluter du kretskortet med Raspberry pi i enhetens ”patron”. Du kan sedan sätta i och ta bort den, ungefär som i en riktig game boy. Det är ingen komplicerad process som kräver mer än en liten skruvmejsel.

Om du är intresserad av att köpa ett RetroFlag GPi-chassi kan du köpa det från DroiX, antingen som ett fristående chassi eller som en förmonterad enhet komplett med en Raspberry Pi Zero W.


Sammanfattning

Kolla in alla de bästa emulatorerna för retrohanddatorer som presenteras i den här artikeln nedan!

ModellProcessorDisplayOperativsystemLänk till köp
Retroid Pocket 2 PlusUnisoc Tiger T310; Fyrkärnig @ 1.8GHz640x480p; 4:3; 3,5″Android 9.0Köp nu
MIYOO MINIARM Cortex-A7 dubbelkärnig @ 1,2 GHz640x480p; 4:3; 2,8″Anpassad (Linux-baserad)Köp nu
ANBERNIC RG351MPRockChip RK3326; Fyrkärnig @ 1,5 GHz640x480p; 4:3; 3,5″EmuELEC (anpassad)Köp nu
Gameforce Chi RockChip RK3326; Fyrkärnig @ 1,5 GHz 640x480p; 4:3; 3,45″EmuELEC (officiell)Köp nu
RetroFlag GPiVariabel (beror på vilken Raspberry Pi som används)320x240p; 4:3; 2,8″Variabel (RetroPie, Lakka, etc.)Köp nu
Retroid Pocket 2Cortex-A7; Fyrkärnig @ 1,5 GHz640x480p; 4:3; 3,5″Android 6.0 + RetroidOSKöp nu
RG300XIngenic JZ4770; Dual-Core @ 1.0GHz, Dual-Core480×320; 3:2; 3″ OpenDinguX Köp nu
RG552Rockchip RK3339 @ 1.8GHz; Hexa-Core1920×1152; 5:3; 3.36″Android 7.1 + BatoceraKöp nu
De bästa handhållna retrospelarna – Tabell
Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.